Neopreen zwembroeken (shorts en jammers)

Neopreen zwembroeken zijn speciale zwembroeken gemaakt van neopreen om je te beschermen tegen kouder water en / of je extra drijfvermogen te bieden. Wordt het buiten wat frisser en het water wat kouder en wil je toch graag buiten blijven zwemmen en trainen? Dan is een neopreen zwembroek ideaal. Het fijne van een neopreen zwembroek is dat je er ook voor kan kiezen om er een neopreen shirt boven te dragen zodat ook je bovenlichaam beter beschermd wordt. Wil je gaan voor een betere ligging in het water? Dan is een neopreen jammer ideaal vanwege het extra drijfvermogen wat deze zwembroeken bieden.

Lees verder

Neopreen zwembroeken
Sorteren

     

BTTLNS Styx 1.0 premium neopreen shorts 5/3mm 12% Korting BTTLNS Styx 1.0 premium neopreen shorts 5/3mm (0123005-010)

De BTTLNS Styx 1.0 premium neopreen shorts bieden het sterkst mogelijke drijfvermogen en helpt je om je zwemtechniek op de meest gemakkelijke en efficiënte manier te verbeteren. Deze premium shorts is ontwikkeld met 5.0 mm NanoAerodome zijpanelen en alle panelen hebben een SCS-coating voor twee belangrijke eigenschappen: maximaal drijfvermogen en minimale weerstand in het water. Gecombineerd met een flexibel 3.0 mm neopreen aan de binnenkant van de benen en het kruis, zodat je geen irritatie ervaart, maar wel het juiste drijfvermogen op de juiste plaats krijgt.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€124,95

€109,95

  Je bespaart €15,- (incl. BTW)

BTTLNS Zelos 1.0 neopreen shorts 5/3mm 11% Korting BTTLNS Zelos 1.0 neopreen shorts 5/3mm (0123004-010)

De BTTLNS Zelos 1.0 Neopreen shorts bieden een sterk drijfvermogen en goede ondersteuning van de romp om je zwemtechniek te trainen. Deze shorts zijn ontwikkeld met 5.0 mm neopreen langs de zijkanten voor een sterk drijfvermogen en het bevorderen van de heuprotatie bij elke slag. Gecombineerd met flexibel 3.0 mm neopreen aan de binnenkant van de benen en in het kruis, zodat je geen irritatie ervaart, maar wel het juiste drijfvermogen op de juiste plaats krijgt.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€84,95

€74,95

  Je bespaart €10,- (incl. BTW)

Orca Neopreen buoyancy short 10% Korting Orca Neopreen buoyancy short (KA82)

Dit Orca Neopreen buoyancy short is gemaakt van Yamamoto 39 cel SCS gecoate neopreen voor extreme comfort. Deze 4 mm dikke shorts hebben Aerodome-panelen die de zwemmer 30% meer drijfvermogen geven. De zijpanelen bieden de nodige flexibiliteit om u te helpen bij rotatie en zorgen voor bewegingsvrijheid. Met het trekkoord in de tailleband kunt u het broekje goed aan laten sluiten.  

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€88,95

€79,95

  Je bespaart €9,- (incl. BTW)

Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm 10% Korting Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm (NA18MBSO101)

De Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm is gemaakt van top kwaliteit neopreen. 3mm neopreen in het midden wat zorgt voor meer drijfvermogen en 5mm neopreen aan de zijkanten voor een betere heuprotatie bij elke slag. De resultaten hebben aangetoond dat uw lichaamspositie, uw snelheid en het uithoudingsvermogen aanzienlijk worden verbeterd.

Dit neopreen short wordt al acht jaar lang geproduceerd en heeft fantastische klantenrecensies.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€88,95

€79,95

  Je bespaart €9,- (incl. BTW)

Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm 10% Korting Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm (NA18MBSP101)

De Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm is een verterde versie van de zone3 originals buoyancy shorts. De Buoyancy Shorts werden voor het eerst ontwikkeld door Zone3 in 2008. De eerste shorts werden gemaakt met behulp van een 5:3 mm dik smoothskin materiaal, maar vanwege hun overweldigende populariteit heeft Zone3 nu een neopreen short ontwikkeld met meer drijfvermogen en minder weerstand. De shorts zijn gemaakt van een combinatie van 3 mm Yamamoto #39 SCS op de voor- en achterpanelen en 5 mm Yamamoto SCS Aerodome op de zijpanelen die 30% meer drijfvermogen bieden dan standaard neopreen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€128,95

€114,95

  Je bespaart €14,- (incl. BTW)

Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm Uitverkoop Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm (NA18MBSN101)

De Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm is de perfecte opvolger van onze Originals shorts, ontworpen voor diegenen die hun zwem-niveau naar een hoger niveau willen tillen. Doordat we de verminderde nadruk op drijfvermogen en kernondersteuning hebben gelegd stelt het shortd de zwemmer in staat om zijn techniek en efficiëntie met iets minder afhankelijkheid van het drijfvermogen verder te ontwikkelen. De next step is gemaakt van hetzelfde Yamamoto Smoothskin-neopreen met gestikte en gelijmde naden als een wetsuit.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€88,95

€69,95

  Je bespaart €19,- (incl. BTW)

Orca RS1 Openwater neopreen short dames Uitverkoop Orca RS1 Openwater neopreen short dames (GVN6.01)

De Orca RS1 Openwater neopreen short dames is de perfecte optie voor de openwater zwemmer die de voordelen wil hebben van een uit twee delen bestaand pak. De RS1 biedt ultieme flexibiliteit met voldoende drijvermogen. Tevens geeft het een perfecte warmte om in de wilde zee een comfortabele temperatuur vast te houden. Dit openwater neopreen short (volledige lengte) geeft een zeer goed drijfvermogen en zorgt voor een goede ligging tijdens de lange afstanden!

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€168,95

€79,95

  Je bespaart €89,- (incl. BTW)

Sailfish Current max neopreen shorts 10% Korting Sailfish Current max neopreen shorts (G20308C3015)

De Sailfish Current max neopreen shorts is het ultieme alternatief voor de pull buoy. Hiermee kunt u aan uw techniek werken zonder het natuurlijk zwemgevoel te verliezen. De current van Sailfish heeft een volledig nieuw uiterlijk en levert ook nog betere prestaties. De wrijvingsweerstand wordt vermindert door de neopreen van 3 mm met een oppervlaktecoating. Daarnaast wordt het drijfvermogen vergroot door de aerodome neopreen van 4,5 mm. De Ergo Fit pasvorm zorgt dat het goed en comfortabel zit. Door de soft stretch binnen voering voelt deze jammer super comfortabel en maakt het niet uit of je deze in openwater of een zwembad gebruikt.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€99,95

€89,95

  Je bespaart €10,- (incl. BTW)

Sailfish Current med neopreen shorts 10% Korting Sailfish Current med neopreen shorts (G20307C30)

De Sailfish Current med neopreen shorts is de nieuwste “jammer” van Sailfish. Deze neopreen shorts zijn bedoeld voor zwemmers die niet zoveel drijfvermogen nodig hebben. De ergonomische Ergo Fit pasvorm zorgt dat de shorts goed en comfortabel zit. En de 3 mm neopreen met SCS coating zorgt voor de optimale lichaamshouding. De current med hebben een ergonomische pasvorm.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€74,95

€66,95

  Je bespaart €8,- (incl. BTW)

Zone3 The Active neopreen buoyancy shorts 3/2mm 10% Korting Zone3 The Active neopreen buoyancy shorts 3/2mm (NA24UABS101)

Maak kennis met de Zone3 The Active neopreen buoyancy shorts, een must-have voor beginnende zwemmers. Dit innovatieve alternatief voor pull buoys verbetert de lichaamshouding en zwemtechniek terwijl het een natuurlijk
gevoel geeft. De Active Buoyancy Shorts zijn gemaakt met een voorpaneel van gladde huid en nylon
zij- en rugpanelen, met verbeterde ondersteuning van de kern. De perfecte keuze voor diegenen die hun vaardigheden willen ontwikkelen en hun waarde willen maximaliseren. Duik in de wereld van uitmuntend zwemmen met de Beginner's Buoyancy Short en ervaar betere prestaties in het water.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€64,95

€57,95

  Je bespaart €7,- (incl. BTW)

2XU Propel Buoyancy Neopreen shorts unisex 10% Korting 2XU Propel Buoyancy Neopreen shorts unisex (UW7021c-BLK/ABN)

De 2XU Propel Buoyancy Neopreen shorts zijn de perfecte keuze voor elke zwemmer die zijn prestaties in het water wil optimaliseren.

Deze shorts zijn speciaal ontworpen om het drijfvermogen in het water te vergroten voor een betere waterpositie en snelheid.

Met hun hoogwaardige afwerking en elastisch materiaal bieden ze uitstekend comfort en een optimale pasvorm.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Orca Neopreen Jammer short heren 11% Korting Orca Neopreen Jammer short heren (NA2J)

Met deze Orca neopreen jammer kunt u genieten van uw buitenactiviteiten met de thermische en zonwerende bescherming van neopreen. Hij kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals surfen, kajakken, stand-up paddle boarding, zwemmen in open water, snorkelen, enz.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€78,95

€69,95

  Je bespaart €9,- (incl. BTW)

Wanneer kies je voor een neopreen zwembroek?

De neopreen shorts, ook wel bekend onder de namen neopreen zwembroek, neopreen broek, drijfvermogen zwembroek en buoyancy shorts, kan je onder andere gebruiken voor buiten zwemmen als het te warm is voor een wetsuit maar het nog nét te koud is om alleen te zwemmen in een zwembroek. Deze shorts worden zeer veel gebruikt als drijfvermogen zwembroek als je gaat trainen op techniek in het binnen of buiten water. Een ander voordeel is dat ze het onderste deel van je lichaam beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon. Zo heb je geen last meer van verbrande benen.

Welke soorten neopreen broeken zijn er?

Neopreen zwembroeken komen en verschillende kleuren en varianten, maar ook in de uitvoering verschillen ze. Je kan de neopreen broeken namelijk onderverdelen in drijfvermogen zwembroeken (neopreen shorts) en neopreen zwembroeken (neopreen jammers).

Drijfvermogen zwembroeken (neopreen shorts)

Neopreen shorts zijn speciale broeken die zorgen voor extra drijfvermogen tijdens het zwemmen. Je lichaam zal door het dragen van een short hoger en rechter in het water komen te liggen waardoor je meer kan focussen op je zwemslagtechniek en ademhalingstechniek. Daarnaast ben je ook gestroomlijnder waardoor je sneller kan zwemmen.

Om te zorgen voor een ideaal drijfvermogen bestaan de goede neopreen shorts uit verschillende panelen zoals 3/2mm, 5/3mm en 5mm. 5mm is de maximale dikte die je terug kan vinden in de shorts. De 5mm shorts zijn veelal gemaakt met de speciale nano aerodome techniek, hierbij zijn er kleine gasbelletjes in het materiaal gespoten om extra drijfvermogen te creëren.

Neopreen zwembroeken (neopreen jammers)

Neopreen jammers zijn speciale zwembroeken die ervoor zorgen dat je het warmte voordeel hebt maar niet het extra drijfvermogen van de neopreen shorts. Deze jammers zijn dus ideaal als je de techniek al goed beheerst. Ze worden vaak gebruikt als het water wat koeler is en je toch graag wilt blijven zwemmen en trainen in openwater.

De pasvorm en maat bij neopreen broeken

Belangrijk bij neopreen shorts is dat ze strak moeten aansluiten op je lichaam anders kunnen ze tijdens het zwemmen afzakken. Veelal zijn ze voorzien van een zachte band rondom het middel voor een comfortabele fit en een koord mocht je de broek nog extra vast willen strikken. De neopreen shorts zijn vaak unisex gemaakt en beschikbaar in de maten S, M, L en XL.

Om ervoor te zorgen dat je beter je lichaamswarmte vast kan houden zit er vaak een heel dun laagje water tussen de short en je huid (daarom moet de short strak aansluiten). Het laagje water wordt door je eigen lichaamstemperatuur opgewarmd. Om dit laagje warm water vast te houden zijn de shorts veelal voorzien van GBS (Glued & blind stitched) naden. Deze speciale manier van naden stikken zorgt ervoor dat er geen water via de naden binnen kan komen en je zo het warme laagje water behoud.

Korte of lange broekspijpen

Afhankelijk van je wensen kan je gaan voor een neopreen short met of zonder lange pijpen. Een neopreen zwembroek met korte pijpen zorgt voor iets meer bewegingsvrijheid. Een broek met lange pijpen daaraan tegen zorgt ervoor dat jouw benen warmer blijven in het koudere water.

Hulp nodig bij de keuze van je nieuwe neopreen zwembroek?

Wil je graag een neopreen zwembroek kopen? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke neopreen broek het beste bij jouw wensen en behoeften past? Dan helpen wij je graag verder bij al je vragen om tot de perfecte keuze te kunnen komen. Je kan onze specialisten bereiken via +31(0)413-256800 of stuur een e-mail. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze winkel, in Volkel Nederland.

10.0
10/10 Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm

Kwaliteits neopreen short. Echt enorme ondersteuning bij het zwemmen. Zit prima, de -...

10/10 Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm

Very comfortable and perfect length. Swimming in cold water is not a problem now.

Bekijk alle Beoordelingen
Advies nodig?
Waarom Triathlon24?

Home | Wetsuits > Neopreen zwembroeken

Print
Advies nodig?

Triathlon24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?