Triathlon wetsuits voor dames

Een goede wetsuit is onmisbaar voor elke sportieve zwemmer. Deze zorgt er namelijk voor dat je sneller kan zwemmen, beschermd bent tegen de kou en extra belangrijk zorgt voor perfect drijfvermogen. Onze dames wetsuits zijn speciaal ontwikkeld voor de vrouwelijke anatomie. Hierdoor kan jij altijd een toptijd neerzetten.

Lees verder

Wetsuits dames
Sorteren

     

123

Sailfish One fullsleeve wetsuit dames   Uitverkoop Sailfish One fullsleeve wetsuit dames (G70203C10)

De Sailfish One 7 fullsleeve wetsuit dames is een pak van topklasse met een maximaal drijfvermogen en een uitstekende flexibiliteit. De One is voorzien van het unieke Nano Aero Dome neopreen met honingraatvormige luchtcellen in de borst en dijen om de lichaamshouding in het water te optimaliseren. De vergrote Zero Resistance zijpanelen in combinatie met de nieuwe onderarm-stukken maken de armbewegingen vrijer en efficiënter. Deze verbeterde efficiëntie gaat hand in hand met extra comfort: De zeer flexibele Ultra Soft Stretch binnenvoering garandeert een minimale weerstand.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€719,-

€575,-

  Je bespaart €144,- (incl. BTW)

Sailfish Attack fullsleeve wetsuit dames Uitverkoop Sailfish Attack fullsleeve wetsuit dames (G70204C10)

De Sailfish Attack 7 fullsleeve wetsuit dames is een uitstekend allround wetsuit dat een ideale balans biedt tussen prijs en prestaties. Het gecoate SCS #39 neopreen zorgt voor een hoge mate van drijfvermogen en vermindert de wrijving in het water. De Soft Stretch voering aan de binnenkant biedt extra comfort en garandeert een minimale weerstand. De vergrote Zero Resistance zijpanelen zullen je veel energie besparen tijdens de eerste discipline van de lange wedstrijd. En met zijn ergonomische kruis, been- en heup-stukken zit de Sailfish Attack als gegoten.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€549,-

€438,95

  Je bespaart €110,05 (incl. BTW)

2XU Race wetsuit dames  Uitverkoop 2XU Race wetsuit dames (WW3819)

De 2XU Race wetsuit is nu ook uitgerust met Yamamoto's nieuwste neopreen technologie. Ook toegevoegd om de prestaties te verbeteren zijn de 1,5 mm oksels/schouders panelen voor maximale flexibiliteit en een 4,5 mm voorpaneel voor extra drijfvermogen. In deze prijscategorie van mid-level wetsuits is de Race van 2XU er eentje van uitzonderlijke waarde. Concave Water Entrapment (CWEZ) op de onderarm, een rollbar, Floating Zip panelen en Velocity Strakes.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€480,-

€199,95

  Je bespaart €280,05 (incl. BTW)

Sailfish G-Range fullsleeve wetsuit dames Uitverkoop Sailfish G-Range fullsleeve wetsuit dames (G80202C10)

Het Sailfish G-Range 8 fullsleeve wetsuit dames is een lichtgewicht, neopreen wetsuit met maximale vrijheid van beweging, een solide drijfvermogen en extra stabiliteit bij de heup. Het hoogwaardige neopreen met de ultra dunne oppervlakte coating zorgt voor bijna geen wrijvingsweerstand in het water. Extreem flexibel binnenste materiaal gemaakt van polyester garandeert een minimale wateropname en biedt een aangenaam draagcomfort op de huid. Het heup paneel, gemaakt met extra stabiele binnenvoering, biedt de maximale heup stabiliteit.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€799,-

€639,-

  Je bespaart €160,- (incl. BTW)

Zone3 Advance lange mouw wetsuit dames 12% Korting Zone3 Advance lange mouw wetsuit dames (WS21WADV101)

Het Zone3 Advance lange mouw wetsuit is al lang bekend als het beste instap model op de markt. Opnieuw is dit wetsuit met zijn verbeteringen een stap voorwaarts en bouwt het voort op het fundament van zijn voorganger. De belangrijkste vernieuwing is dat dit wetsuit nu ook uitgerust is met Yamamoto. Dit wetsuit is een briljant all-round wetsuit voor een geweldige prijs. De Advance is de perfecte keuze voor zowel beginnende als gevorderde zwemmers. Het is een comfortabel wetsuit wat geschikt is voor prestatie gerichte trainingen en wedstrijden of voor uw ontspanning in het open water.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€328,95

€288,95

  Je bespaart €40,- (incl. BTW)

Blueseventy Thermal Reaction wetsuit dames Uitverkoop Blueseventy Thermal Reaction wetsuit dames (170000584)

De Blueseventy Thermal Reaction wetsuit dames is een variant van het Reaction wetsuit gemaakt voor koudere temperaturen met een thermische voering genaamd Zirconium. Deze unieke jersey absorbeert minder water, biedt uitstekende flexibiliteit en geeft een extra bescherming tegen de elementen. De Thermal Reaction is uitgevoerd met de traditionele YKK-rits die het aan- en uittrekken van het wetsuit heel makkelijk maakt. Daarnaast beschikt het wetsuit over RST-panelen, een SCS-coating en drievoudig gelijmde naden.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€675,-

€469,95

  Je bespaart €205,05 (incl. BTW)

2XU P:2 Propel lange mouw wetsuit zwart/groen dames Uitverkoop 2XU P:2 Propel lange mouw wetsuit zwart/groen dames (WW4993c-BLK/MTG)

Dit 2XU P:2 Propel lange mouw wetsuit zwart/groen dames zit bordenvol allemaal ontworpen om de prestaties te ondersteunen en te verbeteren. De P:1 is gemaakt van een 39 cell neopreen met een dikte die varieert tussen de 5mm en 1.5mm wat zorgt voor een perfecte verhouding tussen drijfvermogen, bewegingsvrijheid en explosiviteit. Daarnaast zit er een SCS-coating over het wetsuit wat zorgt voor minder weerstand in het water, een rollbar voor verbeterde lichaam positionering en het Floating Zip paneel voor extra bereik. De P:2 van 2XU is marktleider in de mid-range wetsuits en beschikt over veel eigenschappen die je normaal alleen bij aller duurste wetsuits vind.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€499,95

€299,95

  Je bespaart €200,- (incl. BTW)

2XU Propel pro lange mouw wetsuit zwart/rood dames Uitverkoop 2XU Propel pro lange mouw wetsuit zwart/rood dames (WW5125c-BLK/NMN)

De 2XU Propel pro lange mouw wetsuit zwart/rood dames levert superieure snelheid en flexibiliteit en is het ultieme wetsuit voor de elite triatleet. In de mouwen van de Propel pro zit 45 Cell verwerkt, dit is 's werelds meest flexibele neopreen, daarnaast zorgen de  39 cell panelen voor een ongeëvenaard drijfvermogen voor het perfecte evenwicht tussen drijfvermogen, bewegingsvrijheid en explosiviteit. Daarnaast zit er een SCS-coating over het wetsuit wat zorgt voor minder weerstand in het water, een rollbar voor verbeterde lichaam positionering en het Floating Zip paneel voor extra bereik. De Propel pro heeft alles wat je zoekt in een wetsuit.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€799,95

€499,95

  Je bespaart €300,- (incl. BTW)

Sailfish Atlantic lange mouw wetsuit dames Uitverkoop Sailfish Atlantic lange mouw wetsuit dames (G20209C1060)

Hoe langer je zwemt, hoe comfortabeler je in het water bent, dit geldt vooral als je zwemt met een Sailfish Atlantic 2.0 lange mouw wetsuit dames als metgezel. De Atlantic is ontworpen voor de meest ambitieuze open water zwemmers, maar ook voor de beginners die bijvoorbeeld de voorkeur geven aan de schoolslag. Het combineert een uitstekende aerodynamica met de lichtheid en vrijheid van normale zwemkleding, dit maakt hem tot het perfecte hybride wetsuit. Het Ergo Fit design garandeert een optimale pasvorm, terwijl de zachte binnenvoering voor maximaal comfort zorgt. Het 0,5-2 mm dikke neopreen maakt de Atlantic veel dunner dan een typisch wetsuit en biedt daardoor een licht drijfvermogen en een zeer goede thermische isolatie.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€249,95

€199,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Zone3 Vanquish fullsleeve wetsuit dames Uitverkoop Zone3 Vanquish fullsleeve wetsuit dames (WS19WVAN101)

De laaste jaren heeft het Zone3 Vanquish fullsleeve wetsuit dames een reputatie opgebouwd als een van de snelste en meest comfortabele wetsuits op de markt. Het is dan ook zo niet gek dat de Vanquish zeer geliefd is bij zowel 's werelds beste triatleten als duizenden amateurs. Het grootste voordeel van de Vanquish is het ultradunne borst en schouderpaneel wat helemaal doorloopt tot het midden van de rug. Dit biedt een onbeperkte flexibiliteit en vergroot de afstand die je per slag aflegt, hierdoor word energie bespaart en het risico op schouderletsels tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast biedt het wetsuit biedt voldoende drijfvermogen en houdt je lichaamswarmte vast.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€724,95

€579,-

  Je bespaart €145,95 (incl. BTW)

Aquaman Rafale lange mouw wetsuit zwart/roze dames 10% Korting Aquaman Rafale lange mouw wetsuit zwart/roze dames (ARAF22)

Het nieuwe Aquaman Rafale lange mouw wetsuit zwart/roze dames is een echt wetsuit voor triatleten. Al onze expertise in een wetsuit gestoken. Het nieuwe model blijft trouw aan de filosofie die al sinds 1976 gehanteerd word: het produceren van producten van hoge kwaliteit, gemaakt van het beste neopreen en uitgerust met geavanceerde en innovatieve technologie.  Dankzij het 4,5 mm dikke neopreen zal de Rafale u snel laten zwemmen Door de constructie verkrijgt u maximaal drijfvermogen en isolatie. 

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€300,-

€269,95

  Je bespaart €30,05 (incl. BTW)

Aquaman DNA lange mouw wetsuit dames 10% Korting Aquaman DNA lange mouw wetsuit dames (DNAF22)

Het Aquaman DNA lange mouw wetsuit dames is gemaakt met #39 Yamamoto neopreen en een aantal andere technische innovaties van Aquaman. Het zeer flexibel en soepele wetsuit is geliefd bij triatleten, het verbetert de prestaties tegem een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met de nieuwe 'Revolving Collar technologie', die de voorkant van de kraag vormt. Het pak is uit 17 panelen samengesteld voor comfort en een perfecte pasvorm.  Het lijf is gemaakt met #39 Yamamoto neopreen en behandeld met SCS coating.  Net als alle andere Aquaman modellen zit de rits aan de achterkant.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€399,95

€359,95

  Je bespaart €40,- (incl. BTW)

Aquaman Bionik lange mouw wetsuit dames 8% Korting Aquaman Bionik lange mouw wetsuit dames (ABIOL22)

Het Aquaman Bionik lange mouw wetsuit dames is een van de beste wetsuits op de markt voor deze prijs.  Het bied de triatleten een betaalbaar wetsuit van de hoogste kwaliteit. Het klassieke wetsuit concept nu uitgevoerd met het Japanse #39 Yamamoto neopreen, daarnaast ook nog eens een SCS coating die heel de buitenkant bedenkt. De nek, schouders en armen zijn gemaakt van Yamamoto #40 neopreen. Door deze combinatie van verschillende soorten zorgt Aquaman voor maximale flexibiliteit rond de armen. Het pak is voorzien van Aquaman innovaties zoals de 'revolving collar' en het 'flash systeem', verder hebben de onderarmen het aero propeller design.  

Gratis levering: 2-4 werkdagen

€599,95

€549,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Aquaman Cell gold lange mouw wetsuit dames Uitverkoop Aquaman Cell gold lange mouw wetsuit dames (AGOF22)

De Aquaman Cell gold lange mouw wetsuit dames is ontworpen uit 100% neopreen #40 waardoor deze zeer licht en super flexibel wordt opgebouwd uit 2 op elkaar gekleefde lagen met jersy (stof) ertussen. Hierdoor is er rechtstreeks contact tussen de huid en het neopreen. Doordat contact laat dit wetsuit bijna geen water binnen en glijdt hij als het ware af bij het uittrekken. De Aquaman Cell Gold is het top wetsuit uit het Aquaman wetsuit assortiment.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€769,95

€719,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Zone3 Aspire fullsleeve wetsuit dames 20% Korting Zone3 Aspire fullsleeve wetsuit dames (WS22WASP101)

De Zone3 Aspire fullsleeve wetsuit zit vol met ongelooflijke eigenschappen die je sneller en met minder inspanning laten zwemmen. Het Aspire wetsuit is het hoogst gewaardeerde en een van de meest geliefde wetsuits op de markt sinds de lancering in 2008. De focus van Zone3 bij de 2022 versie ligt op comfort, de flexibiliteit en het gevoel nog verder te verbeteren. Gemaakt van het Premium SCS 40 cell Yamamamoto neopreen materiaal wat een ongekende bewegingsvrijheid garandeert en daarnaast ook super comfortabel zit. Dit materiaal is ook voorzien van een SCS Nano coating, een waterafstotend materiaal wat de weerstand in het water minimaliseert. Het nieuwe 1,5 mm dikke schouder en borst paneel is gemaakt uit een stuk en biedt nog meer flexibiliteit en geeft je een groter bereik per slag. Dit wetsuit behoort tot de beste op de markt, en dit alles voor een ongelooflijk betaalbare prijs.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€599,-

€474,95

  Je bespaart €124,05 (incl. BTW)

BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit lange mouw dames Uitverkoop BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit lange mouw dames (0120006-045)

Geef je zwem prestaties nu een boost met het BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit. Door de combinatie van flexibiliteit en drijfvermogen te optimaliseren heeft BTTLNS een nieuw mid-range topmodel. Specifiek geplaatste nano-Aerodome panelen zorgen voor een mooi centraal drijfvermogen, het gebruik van deze techniek zorgt voor wel 30% meer lift dan bij normaal neopreen. Uitgerust met 2 mm neopreen panelen op de armen, een super flexibele drukverlagende kraag en speedcuffs.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€469,95

€349,-

  Je bespaart €120,95 (incl. BTW)

Zone3 Aspect lange mouw wetsuit dames 10% Korting Zone3 Aspect lange mouw wetsuit dames (WS23WAPT101)

Het Zone3 Aspect lange mouw wetsuit is ontstaan door de opkomst van het openwater zwemmen door de grote vraag naar een wetsuit voor schoolslag zwemmen. De aspect maakt gebruik van een combinatie van High-stretch nylon, SCS en smoothskin panelen en is ontworpen om een uitgebreid bereik van uw bewegingen tussen de benen en over de borst mogelijk te maken. Het wetsuit is ook gemaakt van een combinatie van 1,5, 2 en 3 mm dikte zodat de benen onder water kunnen blijven en een natuurlijke zwempositie bij de schoolslag kan worden behouden. De combinatie van gelijmde naden en flatlock naden zorgt voor de extra rek in de belangrijkste bewegingsgebieden terwijl ook het prijspunt zo betaalbaar mogelijk wordt gehouden. Met het nieuwe wetsuit voegt Zone3 een nieuw aspect toe aan het openwater zwemmen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€209,95

€188,95

  Je bespaart €21,- (incl. BTW)

BTTLNS Rapture 2.0 wetsuit lange mouw dames Uitverkoop BTTLNS Rapture 2.0 wetsuit lange mouw dames (0120008-059)

Het BTTLNS Rapture 2.0 wetsuit is een stap vooruit met zijn verbeterde materiaal, structuur, pasvorm, maar vooral ook met zijn technologische vooruitgang. Dit fantastische instapmodel maakt gebruik van Yamamoto neopreen. Deze wereldleider in de productie van neopreen garandeert een uitstekende flexibiliteit, comfort en bewegingsvrijheid. Op beide armen, schouders en oksels is het wetsuit baanbrekend dun. De gebruikte 2 mm panelen van Yamamoto #39 cell zorgen voor de best mogelijke flexibiliteit. Het 5mm neopreen materiaal op het onderlichaam zorgt het nodige drijfvermogen; perfect voor beginnende zwemmers! De Rapture 2.0 maakt gebruik van een geoptimaliseerde V hals voor een verbeterde druk verdeling en vermindering van een ‘stikkend gevoel’.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€279,95

€174,95

  Je bespaart €105,- (incl. BTW)

BTTLNS Ceto 1.0 lange mouw wetsuit dames 10% Korting BTTLNS Ceto 1.0 lange mouw wetsuit dames (0120019-034)

Het BTTLNS Ceto 1.0 lange mouw wetsuit is het ideale wetsuit voor openwater zwemmers, recreanten of zwemmers die graag met de schoolslag zwemmen. Doordat het wetsuit voorzien is van de opvallende neon oranje kleur, bent u altijd goed zichtbaar in het water. Het wetsuit is voorzien van de juiste neopreen materialen om uzelf te beschermen, maar zorgt er ook voor dat het niet kapot te krijgen is! De Ceto is de perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit doordat het inspeelt op de wensen van de doelgroep en gemaakt is van de juiste materialen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€199,95

€179,95

  Je bespaart €20,- (incl. BTW)

Sailfish Ultimate IPS plus lange mouw wetsuit dames Uitverkoop Sailfish Ultimate IPS plus lange mouw wetsuit dames (G30201C10)

Het Sailfish Ultimate IPS plus 3 lange mouw wetsuit is weer een verbetering op zijn voorganger doordat Sailfish streeft om de top te halen. Door de toevoeging van Nano Aerodome - een uniek neopreen met luchtcellen in de heup, borst en nu ook in het beengebied heeft dit wetsuit 20% meer drijfvermogen dan zijn voorganger. Hierdoor heeft u met dit wetsuit een nog betere lichaamshouding in het water. Het hoogwaardige Nano Space Cell 2 neopreen zorgt voor een nog nooit eerder bereikte flexibiliteit en ideale hydrodynamica. De Avevia super dry binnen voering is een erg flexibel materiaal aan de binnenkant wat zorgt voor maximaal comfort en minimale waterabsorptie, wat de Ultimate IPS laat aanvoelen als een tweede huid. Het onderarmpaneel zorgt voor een nog beter gevoel wanneer je jezelf door het water “trekt”. Ga voor het record met de Sailfish Ultimate IPS Plus.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€1.049,-

€839,-

  Je bespaart €210,- (incl. BTW)

Welke mouwlengtes hebben dames triathlon / open water wetsuits?

Onder de dames wetsuits kunnen we twee verschillende soorten wetsuits onderscheiden, namelijk wetsuits met lange mouwen en mouwloze wetsuits.

Dames wetsuits met lange mouwen

Triathlon wetsuits met lange mouwen zijn vandaag de standaard onder de wetsuits. Doordat de armen voorzien zijn van kwalitatief hoogwaardig neopreen kan je sneller zwemmen, koelen je armen minder snel af én bespaar je energie.

Een ander groot voordeel is dat er geen water binnen kan komen via de mouw openingen omdat deze strak aansluiten op je polsen, dit in tegenstelling tot de mouwloze wetsuits. Het kleine laagje water wat binnenkomt is via de nek. Dit laagje water wordt opgewarmd door je lichaamswarmte waardoor je beter beschermd bent tegen de kou in koeler water.

Door continue ontwikkelingen en verbeteringen in de neopreen panelen zijn ook de schouders een stuk flexibeler geworden. Vroeger kon het neopreen rondom de schouders vrij stug zijn waardoor je veel kracht nodig had om je zwemslagen te maken. Maar vandaag de dag is dat probleem gelukkig verholpen. Door de flexibelere schouder panelen kan je comfortabeler en vrijer de zwemslagen maken.

Mouwloze dames wetsuits

Vroeger was dit het meest voorkomende en gebruikte type wetsuit, zowel bij dames als bij heren. Dit kwam omdat de ontwikkeling van het neopreen nog niet zover was als vandaag de dag. De neopreen panelen rondom de schouders waren toen nog een stuk stugger. Door dit stuggere neopreen kreeg je sneller last van verzwakte armen en schouders waardoor het je veel energie koste om de zwemslag te maken. Vooral als je lange afstanden zwom kon je dit goed merken. Daarom kozen veel zwemmers toen voor een mouwloos wetsuit.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat als je een smallere borst omvang hebt het neopreen minder goed kan aansluiten op de huid waardoor er water binnen kan komen via de oksels / schouders. Dit heeft een remmende werking. Mocht je een wat smallere borst hebben dan kan je beter gaan voor een wetsuit met lange mouwen. Heb je een grotere borst omvang dan zorgt de stevigheid van het neopreen ervoor dat deze goed aansluit op je huid.

Wil je meer bewegingsvrijheid? Dan kan je kiezen voor een mouwloos wetsuit, deze zorgen ervoor dat je een vrijere zwemslag kan maken wat zorgt voor een fijner zwemcomfort. Ook als je zwemt in warmer water kan een mouwloos wetsuit een fijne uitkomst zijn. Deze biedt dan iets meer verkoeling omdat je armen niet bedekt zijn met neopreen.

Het drijfvermogen van de dames wetsuits

Ga je jouw eerste wetsuit kopen of is je huidige wetsuit aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om goed naar het drijfvermogen te kijken. Dit is namelijk één van de belangrijkste criteria bij je keuze van je nieuwe wetsuit.

De anatomie van dames namelijk is anders dan die van heren. Daarom zijn dames wetsuits speciaal afgestemd op het vrouwelijk figuur. Over het algemeen hebben dames namelijk vaak bredere heupen, bredere onderbenen en een breder middel dan heren. Hierdoor is het natuurlijke drijfvermogen anders en komt het onderlichaam van zichzelf al hoger in het water te liggen.

Daarom is het belangrijk om goed te kijken hoe het drijfvermogen van je gewenste wetsuit is. Anders kan deze ervoor zorgen dat je benen te hoog in het water komen te liggen. Hierdoor kan je dan niet altijd even fijn je zwemslag maken en zorgt het voor een onnatuurlijk gevoel. Het drijfvermogen van de dames wetsuits kan bestaan uit een neutraal drijfvermogen een gemiddeld drijfvermogen of een maximaal drijfvermogen.

Voorkom “zinkende benen”

Een goed drijfvermogen zorgt ervoor dat je geen last hebt van zogenoemde “zinkende benen”. Dit is iets wat we meer bij beginnende heren terug zien maar ook regelmatig bij dames. De ideale positie is als je horizontaal in het water ligt, bij zinkende benen liggen je benen te diep in het water waardoor je als het ware schuin ligt. Hierdoor heb je meer weerstand van het water en kost het je meer energie om vooruit te komen.

Wil je graag wat meer drijfvermogen dan kan je gaan voor een wetsuit met dikkere neopreen panelen. Deze panelen lopen op tot een dikte van 5mm.

Ben je een gevorderde zwemmer? Dan kan je ook gaan voor een wetsuit met een neutraler drijfvermogen. Als gevorderde zwemmer heb je namelijk vaak al de techniek en ligging beter onder de knie. Wil je graag een halve of volledige triathlon doen? Dan kan je ook kiezen voor een wetsuit met maximaal drijfvermogen. De reden dat hiervoor gekozen wordt is dat je dan je benen minder hard hoeft te laten werken waardoor je jouw benen meer spaart voor het fietsen en hardlopen.

Een borstcrawl wetsuit of een openwater wetsuit?

Wetsuits die speciaal ontworpen zijn voor de borstcrawl en de schoolslag hebben verschillende eigenschappen, afgestemd op je zwembeweging. Wetsuits voor de borstcrawl zijn speciaal ontworpen om een optimale soepelheid en vrijheid van beweging te hebben, met name in de arm- en schouderregio's. Dit is belangrijk vanwege de intensieve armbewegingen die je maakt tijdens de borstcrawl maar ook voor een hydrodynamische vorm in het water. Daarnaast  is bij de borstcrawl wetsuits het drijfvermogen veelal geconcentreerd rond het onderste deel van het lichaam, om zo je benen extra te ondersteunen voor een optimale vlakke horizontale houding als je in het water ligt.

Wetsuits voor de schoolslag zijn daarentegen speciaal ontwikkeld met een focus op extra flexibiliteit bij de heupen en knieën, aangezien de beenbeweging anders is in vergelijking met de borstcrawl. Het drijfvermogen in deze westsuits is vaak gelijkmatiger verdeeld, wat helpt om je een evenwichtige positie in het water te krijgen, een belangrijk criteria bij de schoolslag. Tevens kunnen de schoolslag wetsuits specifieke versterkingen of materialen bevatten die de unieke beweging van je schoolslag verbeteren en optimaliseren, terwijl je als zwemmer niet belemmerd wordt in je bewegingen.

De pasvorm en maat voor een dames triathlon wetsuit

Een goede pasvorm is wellicht wel het belangrijkste punt om op te letten bij de aanschaf van je nieuwe wetsuit. Je kan namelijk beter een goed passend wetsuit hebben dan een zeer hoog kwaliteit wetsuit met veel eigenschappen die niet goed aansluit op je lichaam.

Dames wetsuits verschillen aardig in pasvorm ten opzichte van een heren wetsuit. Zo zijn dames wetsuits iets korter op de rug en benen maar weer breder rondom de heupen en kont, daarnaast is er ook meer ruimte gecreëerd rondom de borst.

Het zijn diverse kleine verschillen van misschien maar enkele centimeters maar deze zorgen er wel voor dat een dames wetsuit anders is dan een heren wetsuit. Door deze verschillen sluit een dames wetsuit perfect aan op je postuur.

Onze dames wetsuits zijn verkrijgbaar is verschillende maten zoals:
XS, S, SM, ST, M, L en XL.

Omdat een wetsuit goed moet aansluiten zijn er enkele speciale maten zoals SM en ST. Deze staan voor Small Medium en Small Tall. Ben je wat smaller en langer? Dan kan je gaan voor een dames wetsuit met de ST pasvorm.

Een dames wetsuit online kopen of passen in de winkel

Wil je graag een nieuwe triathlon wetsuit kopen? Dan kan je deze gemakkelijk bij ons online bestellen. Wil je liever eerst een kijkje komen nemen en je gewenste wetsuit(s) passen? Dat is ook mogelijk in onze triathlon winkel in Volkel. Ben je op zoek naar advies of heb je een vraag? Dan kan je ons ook bereiken op +31(0)413-256800 of stuur een e-mail. Onze wetsuit adviseurs helpen je graag verder bij je keus voor de perfecte wetsuit.

8.7
9/10 BTTLNS Rapture 2.0 wetsuit lange mouw dames

Dit is mijn eerste wetsuit en ik heb dus geen vergelijksmateriaal. Ik kan alleen schrij...

8/10 BTTLNS Rapture 2.0 wetsuit lange mouw dames

Dit wetsuit in het voorjaar 2021 gekocht. Eerste wetsuit met mouwen. Je merkt duidelijk...

9/10 BTTLNS Carnage 2.0 wetsuit lange mouw dames

Super fijn wetsuit met super flexibiliteit in schouders en armen door dunnere neopreen ...

Bekijk alle Beoordelingen
Advies nodig?
Waarom Triathlon24?

Home | Wetsuits > Wetsuits dames

Print
Advies nodig?

Triathlon24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?