Swimrun suits en accessoires

Ben je op zoek naar een nieuwe en leuke uitdagende sport? Dan zou dat zomaar eens Swimrun kunnen zijn. Ooit ontstaan uit een dronken weddenschap tussen vier vrienden in Zweden. Swimrun is een sport die flink aan populariteit toeneemt. Het is een intensieve en multidisciplinaire sport waarbij je zwemmen en hardlopen relatief snel met elkaar afwisselt. Doordat zwemmen en hardlopen snel afgewisseld wordt is het belangrijk dat je kleding draagt waar je zowel in kan rennen als in kan zwemmen.

Lees verder

Swimrun
Sorteren

     

12

Zone3 Evolution swimrun heren 10% Korting Zone3 Evolution swimrun heren (WS21MSRE101)

De Zone3 Evolution swimrun heren is ontworpen in samenwerking met voormalige winnaars van de beroemde ÖtillÖ-race in Zweden. Aan alles is gedacht met betrekking tot flexibiliteit, comfort, drijfvermogen en functionaliteit. Het pak is ontworpen om er zowel mee te kunnen zwemmen als hardlopen, wat betekent dat je maar 1 pak nodig hebt voor de hele race. De Evolution swim-run wordt geleverd met arm sleeves.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€498,95

€448,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Sailfish SwimRun pro unisex 10% Korting Sailfish SwimRun pro unisex (G00311C10)

De Sailfish SwimRun pro unisex is een neopreen wetsuit voor koud water. Voorzien van duurzaam en zeer soepel SCS #39 neopreen voor een goed drijfvermogen en geringe wrijvingsweerstand in het water. Het kruispaneel is gemaakt van een speciaal schuurbestendig materiaal. Het binnen materiaal is flexibel voor een aangenaam draagcomfort. De extra lange rits aan de voorkant en de verkorte rits aan de achterkant maken het wetsuit gemakkelijk aan en uit te doen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€499,95

€449,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Sailfish SwimRun light unisex 10% Korting Sailfish SwimRun light unisex (G00312C1060)

De Sailfish SwimRun light unisex is een zeer flexibel wetsuit voor warmere wateren. Nieuw revolutionair neopreen materiaal aan de zijkant en onderrug is ademend en biedt een goede bescherming tegen hitte. De extra lange rits aan de voorkant maakt het makkelijk het wetsuit aan en uit te doen. Aan de voorkant twee binnenzakken en een grote achterzak met rits. Het noodfluitje is bevestigd aan de lange voorrits.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€274,95

€246,95

  Je bespaart €28,- (incl. BTW)

Blueseventy Alliance swimrun dames Uitverkoop Blueseventy Alliance swimrun dames (WSALL-18-ORG-W)

De Blueseventy Alliance swimrun dames is niet zomaar een suit - het is een suit voor een hele nieuwe sport, SwimRun. Dit langverwachte suit combineert drie jaar aan testen en technische ontwerpsverfijningen. Het is ontworpen om je zowel in het water als op het land alle voordelen te bieden, waardoor je snellere zwemsessies en meer comfort tijdens het hardlopen krijgt. De Alliance bewijst dat je blueseventy-wetsuit geen snelheid in het water hoeft op te offeren voor snelheid op het land.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€300,-

€149,95

  Je bespaart €150,05 (incl. BTW)

Zone3 Evolution swimrun dames 10% Korting Zone3 Evolution swimrun dames (WS21WSRE101)

De Zone3 Evolution swimrun dames is ontworpen in samenwerking met voormalige winnaars van de beroemde ÖtillÖ-race in Zweden. Aan alles is gedacht met betrekking tot flexibiliteit, comfort, drijfvermogen en functionaliteit. Het pak is ontworpen om er zowel mee te kunnen zwemmen als hardlopen, wat betekent dat je maar 1 pak nodig hebt voor de hele race. De Evolution swim-run wordt geleverd met arm sleeves.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€498,95

€448,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Zone3 Versa swimrun heren Uitverkoop Zone3 Versa swimrun heren (WS21MSRV101)

Gebaseerd op de Evolution, is de Zone3 Versa swimrun heren ontworpen als een uitgeklede versie om nieuwkomers in Swim-Run een high-performing pak aan te bieden tegen een instapprijs. Dankzij de iets minder flexibele stof en flatlock-stiksels is de prijs verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Het pak is ontworpen om er zowel mee te kunnen zwemmen als hardlopen, wat betekent dat je maar 1 pak nodig hebt voor de hele race. De Versa combineert alle voordelen van een wetsuit met de zeer flexibele stretch-beenpanelen voor het hardlopen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€238,95

€164,95

  Je bespaart €74,- (incl. BTW)

Zone3 Versa swimrun dames Uitverkoop Zone3 Versa swimrun dames (WS21WSRV101)

Gebaseerd op de Evolution, is de Zone3 Versa swimrun dames ontworpen als een uitgeklede versie om nieuwkomers in Swim-Run een high-performing pak aan te bieden tegen een instapprijs. Dankzij de iets minder flexibele stof en flatlock-stiksels is de prijs verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Het pak is ontworpen om er zowel mee te kunnen zwemmen als hardlopen, wat betekent dat je maar 1 pak nodig hebt voor de hele race. De Versa combineert alle voordelen van een wetsuit met de zeer flexibele stretch-beenpanelen voor het hardlopen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€238,95

€164,95

  Je bespaart €74,- (incl. BTW)

Zone3 8mm neopreen swimrun kuitbanden Uitverkoop Zone3 8mm neopreen swimrun kuitbanden (WS21UCSL101)

De Zone3 8mm neopreen swimrun kuitbanden zijn specifiek ontworpen voor de swim-run races of zwemers met zware benen die op zoek zijn naar extra drijfvermogen in de onderbenen. Neopreen kuitbanden zijn de ideale accessoire voor SwimRun-races, ze helpen je om het drijfvermogen dat je verliest door het dragen van een kort wetsuit en hardloopschoenen te compenseren. Het 8 mm dikke Yamamoto-neopreen helpt te voorkomen dat je benen zinken en helpt je lichaamhouding te verbeteren. Tevens houden de kuitbanden je benen ook warm en geven je een natuurlijke compressie die helpt spiervermoeidheid te verminderen tijdens de wedstrijd.

Levering binnen 1-2 werkdag(en)

€48,95

€39,95

  Je bespaart €9,- (incl. BTW)

Zone3 Swimrun startnummerband Uitverkoop Zone3 Swimrun startnummerband (WS18USRB101)

De Zone3 Swimrun startnummerband is de ultieme accessoire voor atleten die graag met een swim-run evenement mee willen doen. De startnummerband beschikt over een mesh-stoffen zakje aan de voorzijde waar belangrijke spullen of sportsupplementen in bewaard kunnen worden. Dankzij 2 speciale houders zijn je kompas en fluitje altijd makkelijk bij de hand.

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

€38,95

€27,95

  Je bespaart €11,- (incl. BTW)

Zone3 Swimrun kompas en fluitje combo Uitverkoop Zone3 Swimrun kompas en fluitje combo (WS18USRC101)

In deze Zone3 Swimrun kompas en fluitje combo zitten een kompas, fluitje en een bungee cord die je nodig hebt tijdens een swim-run wedstrijd. Het kompas beschikt over een inch- en mm-lineaal aan de zijkant die gebruikt kan worden om een kaart te lezen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

€18,95

€14,95

  Je bespaart €4,- (incl. BTW)

Orca Swimrun Safety bag zwemboei Orca Swimrun Safety bag zwemboei (MA410054)

De Orca Swimrun Safety bag zwemboei maakt je beter zichtbaar in het water en voorziet je van een drijvend hulpmiddel om je aan vast te houden. In het waterdichte compartiment kun je al je spullen veilig en droog opbergen. Een praktisch en essentieel hulpmiddel voor je swimrun wedstrijden en trainingen.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€54,95

 (incl. BTW)

Orca Swimrun pull buoy Orca Swimrun pull buoy (MA64.01)

De Orca Swimrun pull buoy is speciaal ontwikkeld voor swimrun. De tweezijdige koorden maken het mogelijk om de buoy vast te maken aan je been en het te dragen tijdens het rennen. Wanneer het tijd is om het water in te gaan, draai het simpelweg op zijn plaats tussen je benen om te voorkomen dat je zinkt. Deze oplossing maakt het verlies aan snelheid goed dat komt met het dragen van sneakers in het water. Dankzij het drijfvermogen blijven je heupen aan de oppervlakte en je romp stabiel. Transporteer de pull buoy comfortabel zodat het je niet stoort tijdens het rennen.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Orca Swimrun bungee koord Orca Swimrun bungee koord (MA630001)

Het Orca Swimrun bungee koord houdt niet alleen jij en je teamgenoot samen op de baan, maar biedt bovendien extra opslagmogelijkheden. Gemaakt van twee race belts en een 3 meter lang bungee koord. Een vaste en een verstelbare ring aan iedere race belt staan zowel bevestiging aan je teammaat als het vastmaken van essentiele swimrun accessoires toe, zodat je je handen vrij kan houden. Bovendien beschikt het over een verstelbare gespsluiting middenachter.

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
€48,95

 (incl. BTW)

2XU SR:PRO Swimrun Pro dames Uitverkoop 2XU SR:PRO Swimrun Pro dames (WW5478c-BLK/VYG)

De 2XU SR:PRO Swimrun Pro dames komt voort uit de vraag naar een pak dat je zowel in het water als op het land het beste ondersteund tijdens de speciale SwimRun wedstrijden. Dit pak voorziet je van extra drijfvermogen en snelheid in het water maar is ook heel flexibel in de heupen en benen tijdens het rennen. De lange rits aan de voorkant zorgt voor een goede luchtdoorstroming en extra verkoeling tijdens de run.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€499,95

€299,95

  Je bespaart €200,- (incl. BTW)

Orca Swimrun riem Uitverkoop Orca Swimrun riem (KA62.10)

De Orca Swimrun belt is voorzien van ringen om jezelf vastbinden aan uw partner. U kunt er ook uw belangrijke accessoires aan vast maken zonder dat dit in de weg zit bij de race.

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

€18,95

€14,95

  Je bespaart €4,- (incl. BTW)

Orca Aesir Flex Swimrun dames 9% Korting Orca Aesir Flex Swimrun dames (MN73)

De Orca Aesir Flex Swimrun is een nieuwe (r)evolutie van de Swimrun Perform. Het Aesir Flex wetsuit is het meest elastische wetsuit in het Orca Swimrun assortiment. Het heeft een vest-achtige constructie voor optimale prestaties bij zowel hardlopen als zwemmen. De 40+ technologie zorgt voor meer flexibiliteit, zonder aan duurzaamheid in te boeten, dankzij de buitenste stof van de benen. Bij aankoop van dit wetsuit krijg je een waterdichte Mesh rugzak cadeau, perfect om je wetsuit en zwemspullen in mee te nemen.

Gratis levering: 2-4 werkdagen

€498,95

€449,95

  Je bespaart €49,- (incl. BTW)

Orca Aesir Flex Swimrun heren 9% Korting Orca Aesir Flex Swimrun heren (MN33)

De Orca Aesir Flex Swimrun is een nieuwe (r)evolutie van de Swimrun Perform. Het Aesir Flex wetsuit is het meest elastische wetsuit in het Orca Swimrun assortiment. Het heeft een vest-achtige constructie voor optimale prestaties bij zowel hardlopen als zwemmen. De 40+ technologie zorgt voor meer flexibiliteit, zonder aan duurzaamheid in te boeten, dankzij de buitenste stof van de benen. Bij aankoop van dit wetsuit krijg je een waterdichte Mesh rugzak cadeau, perfect om je wetsuit en zwemspullen in mee te nemen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€498,95

€449,95

  Je bespaart €49,- (incl. BTW)

Zone3 Versa swimrun dames 2020 Uitverkoop Zone3 Versa swimrun dames 2020 (WS18WSRV101)

Gebaseerd op de Evolution, is de Zone3 Versa swimrun dames ontworpen als een uitgeklede versie om nieuwkomers in Swim-Run een high-performing pak aan te bieden tegen een instapprijs. Dankzij de iets minder flexibele stof en flatlock-stiksels is de prijs verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Het pak is ontworpen om er zowel mee te kunnen zwemmen als hardlopen, wat betekent dat je maar 1 pak nodig hebt voor de hele race. De Versa combineert alle voordelen van een wetsuit met de zeer flexibele stretch-beenpanelen voor het hardlopen.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€248,95

€159,95

  Je bespaart €89,- (incl. BTW)

Orca Vanir Flex Swimrun dames 10% Korting Orca Vanir Flex Swimrun dames (MN74)

De Orca Vanir Flex Swimrun is een nieuwe (r)evolutie van de Swimrun Core. Het Vanir Flex wetsuit is het meest comfortabele in Orca's Swimrun assortiment. Het bevat zeer elastische materialen en de constructie met een voorrits zorgt voor extra comfort bij hardlopen en open water zwemmen.

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis

€228,95

€204,95

  Je bespaart €24,- (incl. BTW)

Orca Vanir Flex Swimrun heren 10% Korting Orca Vanir Flex Swimrun heren (MN34)

De Orca Vanir Flex Swimrun is een nieuwe (r)evolutie van de Swimrun Core. Het Vanir Flex wetsuit is het meest comfortabele in Orca's Swimrun assortiment. Het bevat zeer elastische materialen en de constructie met een voorrits zorgt voor extra comfort bij hardlopen en open water zwemmen.

Gratis levering: 3-7 werkdagen

€228,95

€204,95

  Je bespaart €24,- (incl. BTW)

Wat is swimrun?

Swimrun is een leuke en uitdagende sport welk sterk lijkt op triathlon maar toch nét even anders is. Bij Swimrun wissel je namelijk vrij snel zwemmen en hardlopen met elkaar af. Daar waar je bij een triathlon ook nog een fietsonderdeel hebt is fietsen bij Swimruns niet aanwezig.

De originele versie van Swimrun is ontstaan in Zweden en bestaat uit een route van meerdere eilanden. Het doel was om zo snel mogelijk van punt A naar B te gaan, dit zonder een vaste route of vooraf uitgestippeld parcours.

Het is een teamsport die je altijd met zijn tweeën doet. Je gaat namelijk al zwemmend en hardlopend van eiland naar eiland. Er is daarbij gekozen om Swimruns altijd met een partner te doen, dit vanwege de veiligheid omdat er niet altijd iemand in de buurt is om je te helpen. Je zit dan ook vast aan elkaar met een elastiek.

Is een Swimrun hetzelfde als een zwemloop?

Hoewel Swimruns als zwemlopen beide uit zwemmen en hardlopen bestaan zijn ze toch nét even iets anders. Bij Swimruns wissel je namelijk meerdere keren tussen zwemmen en hardlopen en bij een zwemloop wissel je maar één keer van zwemmen naar hardlopen.

Waaruit bestaat een swimrun uitrusting?

Omdat Swimrun bestaat uit twee verschillende disciplines is het belangrijk om de juiste uitrusting te gebruiken. Je bevind je namelijk afwisselend in het water en dan weer op het land. De volgende uitrusting kan jouw Swimruns een stuk aangenamer en makkelijker maken:

Swimrun suit

Deze speciaal voor Swimrun ontwikkelde suits zijn geschikt voor in het open water als op het land. Een triathlon wetsuit is niet geschikt voor Swimruns omdat deze een andere samenstelling neopreen hebben. De Swimrun wetsuits zijn voorzien van een speciaal flexibel neopreen waardoor je er zowel goed in kan rennen als zwemmen. Daarnaast houdt de Swimrun suit je ook warmer in kouder water.

Belangrijke andere verschillen zijn dat een swimrun suit veelal korte mouwen hebben. Er zijn ook suits met lange mouwen, deze kan je dan indien gewenst afknippen en gebruiken wanneer het water kouder is. Daarnaast zit de rits aan de voorkant zodat je deze gemakkelijk open kan doen tijdens het hardlopen en deze suits sluiten iets minder strak aan zodat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Verder hebben de swimrun suits korte broekspijpen dit zorgt ervoor dat je fijner en makkelijker kan hardlopen. Lange pijpen gaan namelijk knellen in je knieholtes.

Ook de samenstelling van de panelen is anders dan bij een triathlon wetsuit. Zo heeft een swimrun suit opencell neopreen tussen de benen en op de kont. Dit zorgt ervoor dat je weinig wrijving hebt, smoothskin neopreen zal namelijk op die plekken kapot schuren.

Daarnaast hebben alle suits zakjes aan de binnenkant of buitenkant waar je kleine spullen in kan opbergen. Zoals je energiereepjes en je telefoon.

Swimrun schoenen

Swimrun schoenen houd je de gehele wedstrijd aan zowel tijdens het zwemmen als hardlopen. Daarom is het belangrijk om te gaan voor speciale Swimrun schoenen. Ze moeten licht van gewicht zijn, een uitstekende grip hebben en het water snel kunnen afvoeren. Regelmatig worden er ook lichtgewicht hardloopschoenen gebruikt.

Zwembril

Omdat je continue buiten bent en in het openwater is het hebben van een goede zwembril tijdens de Swimrun geen overbodige luxe. Een zwembril met gekleurd glas zorgt er namelijk voor dat en een goed zicht kan houden tijdens het zwemmen en tevens dat je ogen beschermd zijn tegen schadelijke UV-straling. Benieuwd waar je op moet letten bij de keuze van je zwembril lees dan ook eens onze blog over hoe je de beste zwembril kan kiezen.

Pull Buoys

Een pull bouy helpt je tijdens het zwemmen. Dit hulpmiddel bevestig je tussen je bovenbenen waardoor je een beter drijfvermogen krijgt. Zo heb je door het gebruik van een pull buoy geen last meer van zinkende benen, je hebt immers ook je hardloopschoenen aan die voor extra gewicht zorgen. De pull buoy zorgt er voor dat je een betere ligging in het water krijgt, zo lig je hoger in het water, heb je minder weerstand en kan je sneller zwemmen. Doordat je jouw benen minder hoeft te belasten kan je deze energie weer goed inzetten tijdens het hardlopen.

Voor swimruns hebben we speciale pull buoys. Je moet deze namelijk ook meenemen tijdens het hardlopen en dan wil je deze niet continue hoeven vast te houden. De speciale swimrun pull buoys zijn voorzien van een elastiek waardoor je deze aan je bovenbeen bevestigd. Als je gaat zwemmen draai je deze gemakkelijk tussen je benen en als je gaat hardlopen draai je de pull buoy weer naar buiten. Zo zit die nooit in de weg.

Veiligheidsuitrusting

Omdat Swimrun een wedstrijd betreft waarbij je van eiland naar eiland gaat zullen er weinig tot geen plekken zijn waar ehbo-posten staan of hulpverleners. Daarom bestaat een Swimrun team ook altijd uit twee personen en mag je nooit verder dan 10 meter van elkaar verwijderd zijn.

Daarom zijn er verschillende items die verplicht zijn zoals:

  • Een waterdichte EHBO-kit
  • Een fluitje
  • Een kompas
  • En GPS apparaat (veelal door organisatie verzorgt)

Een fijne badmuts

Hoewel deze vaak door de organisatie aangeboden word kan je vaak ook gaan voor een eigen badmuts. Of kies er eentje samen met je Swimrun partner. Een badmuts zorgt er namelijk voor dat je gestroomlijnder bent. Tijdens het hardlopen wordt het aangeraden om de badmuts af te doen, zo kan je via jouw hoofd beter de warmte afvoeren.

Zwempaddels / handpaddels

Veel Swimrunners maken gebruik van handpaddels. Deze hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je meer kracht kan zetten en sneller kan zwemmen. Het is ook een vaak gebruikt hulpmiddel voor het trainen van je armen en schouders en het perfectioneren van je techniek.

Sleeplijn

De sleeplijn, ook wel Swimrun Tether of pull cord genoemd, is een van de veiligheidsmaatregelen die van toepassing is bij Swimruns. Dit koord zorgt ervoor dat je verbonden blijft met je partner en elkaar ook helpt met het vooruitkomen in de wedstrijd. De regel geldt dat je namelijk niet verder dan 10m van je partner mag zijn.

Hoe is Swimrun ontstaan?

Swimrun is nog een vrij jonge sport, de sport is ontstaan in 2002 in Utö, Zweden. Daar zaten vier heren, Anders Malm, Janne Lindberg en de Andersson broers, te genieten van een biertje (wellicht wat veel biertjes). Na wat biertjes vroegen ze zich af hoelang het zou duren om van Sandhamn naar Utö te komen, zonder boot, auto vliegtuig enz.

Daarmee kwam de weddenschap op tafel. Het team dat als laatste het hotel in Sandhamn bereikt moest het hotel, avondeten en drinken betalen. Zo gezegd zo gedaan. De volgende ochtend startte de heren met de wedstrijd met als enige regel dat ze drie verschillende restaurants moesten langsgaan van start tot finish. Uiteindelijk, na ruin 24 uur, bereikten ze de finish maar bij het bereiken van de finish waren ze te moe om het te vieren.

Ö-till-ö (van eiland naar eiland op zijn Zweeds) is toen geboren. De route is toen passend gemaakt zodat men deze route binnen 1 dag kan afleggen. Elk jaar proberen meer en meer mensen deze iconische route te overwinnen.

Hulp nodig bij de keuze van je nieuwe swimrun uitrusting?

Wil je graag een swimrun uitrusting kopen? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke pak en accessoires het beste bij jouw wensen en behoeften past? Dan helpen wij je graag verder bij al je vragen om tot de perfecte keuze te kunnen komen. Je kan onze swimrun specialisten bereiken via +31(0)413-256800 of stuur een e-mail. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze winkel, in Volkel Nederland.

Advies nodig?
Waarom Triathlon24?

Home | Wetsuits > Swimrun

Print

Triathlon24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?